top of page

Ä°çedönüklük Türkiye'de üzerine az düÅŸünülmüÅŸ bir konu. Özellikle iÅŸ hayatında. Bu konuya dair bir iÅŸe, websitesine ya da oluÅŸuma yirmilli yaÅŸlarımın başında denk gelseydim, otuzumda daha mutlu olabilirdim diye düÅŸünmekten kendimi alamıyorum.

Ä°statiklere göre her üç kiÅŸiden biri içe dönük karaktere sahip. Global dünyanın gereklilikleri ve bize dayatılanlar, dışadönüklerin liderliÄŸini ve kurallarını içselleÅŸtirmemize sebep oluyor. Pek çok içedönük kadın bu sebeple istemediÄŸi mesleklere yöneliyor, kendini baÅŸarısız ve yetersiz hissediyor.

Ä°ÅŸ hayatındaki dışadönük kurallarla epey hırpalanmış Ä°ki içe dönük kadın, bu websini kurmaya karar verdik. Adını da kaktüs projesi koyduk. Kaktüs, çiçek bahçesindeki en ilgi çeken bitki deÄŸil çünkü. Güzel durmak, sürekli parlamakla o kadar ilgilenmiyor. Ä°çe dönüklük de dikenli bir kaktüs gibi hissetmek bazen. Kendi halinde, kimi zaman yalnız, ama hayat dolu olmak. Dikenlerinin güzelliÄŸinden bir ÅŸey eksiltmediÄŸini bilmek. Az su bol güneÅŸle kendi yağında kavrulabilmek. Belki baÅŸka bitkiler kadar ilgiye, muhabbete aç olmamak. Yine de, dikenlerine raÄŸmen, yaratıcılıktan da geri durmamak, çiçek bile açmak isteyince.

 

Hedefimiz günlük hayatta ve iÅŸ hayatında yok muamelesi gören içedönük olma konusunu toplumda ve özellikle kadınlar arasında tartışmaya açmak. Websitemize ulaÅŸan kadınların, içedönük olmanın hayatta baÅŸarılı olmayı engellemediÄŸi gibi aksine içedönüklerin yaratıcı, giriÅŸimci, empati sahibi, birlikte çalışması zevkli ve verimli kiÅŸiler olduÄŸunu anlayacağını/ keÅŸfedeceÄŸini umuyoruz. Bu keÅŸif erkek egemen iÅŸ hayatının kalıplarını sarsmaya, ön yargılarını kırmaya da vesile olacak. 
Bir elin nesi, iki elin sesi. Önce bir kadın içedönük olduÄŸunu saklamaktan korkmaz, sonra diÄŸeri bununla gurur duymaya baÅŸlar, birken iki, sonra on, sonra yüz oluruz. 

bottom of page